vineri, 29 iulie 2011

Recapitularea trecutului...

De foarte multe ori m-am intrebat cat de important e trecutul pentru om..Am gasit diferite variante de raspuns : Unii spuneau ca "Ce-a fost,a fost.." altii ca "Au trait momentul.." iar unii credeau ca "Fiecare lucru facut,conteaza, intr-o oarecare masura si in prezent..".Eu fac parte din ultima categorie,desi nu dezaprob celalalte "teorii";fiecare are modul sau de a gandi.
Trecutul pentru mine e reversibilitatea timpului prin care ma intorc in trecut,singurul mijloc prin care pot reatrai amintirile si felul prin care incerc sa gasesc solutii pentru "dilemele" mele actuale.
Si...Probabil datorita faptului ca sunt si o persoana atenta la detalii,imi amintesc fiecare lucru mic care mi-a oferit o stare de bine.
Cred ca atat timp cat traim in intregime in prezent putem sa tinem o legatura stransa cu trecutul.. Desi sunt oameni care prefera sa uite,sa nu-si aminteasca..mai ales greselile si momentele grele prin care au trecut,deoarece probabil inca sunt dureroase..Suna absurd,dar pentru mine,fiecare pasa proasta e o amintire nu tocmai placuta,dar nici groaznica;prefer sa iau totul ca atare,deoarece cred ca fiecare lucru a avut un motiv,am invatat ceva prin tot ce-a fost,deseori constientizand ca aceste lucruri m-au facut mai puternica si mai pregatita de probabilitatea unui viitor esec,m-au ajutat sa ma corectez si sa fiu mai receptiva,as putea spune chiar optimista.
Bineinteles,nu sunt tot timpul plina de optimism,ca orice persoana,simt ca ma prabusesc si imi pierd speranta.Totusi,reanalizand situatia prind incredere,ceea ce ajuta foarte mult.
Inca o chestie legata de trecut:
Am observat ca multe persoane sunt criticate si li se pune o eticheta pentru faptele lor din trecut.Eu cred in schimbare foarte mult si cred ca oricine are dreptul la o a doua sansa,trebuie numai ajutat si lasat sa dovedeasca,caci daca respingem dreptul unui om de a se indrepta,bineinteles ca acestuia ii va fi si mai greu sa prinda incredere in el.(Aviz amatorilor..pentru un caz curent..For G.)
Cred ca asta-i felul prin care eu percep trecutul..
:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu